Pastrarea Credintei

În lumea de azi este greu pentru un bun creștin să întemeieze o familie, iar proiectul Cetatea Creștină își propune să vină în ajutorul acestor oameni, bunii creștini. Și cu Dumnezeu de partea noastră vom reuși!

Să nu uităm totuși că după ce familia e întemeiată și Dumnezeu dăruiește copii tinerilor căsătoriți, apar noi provocări. Influența lumii e tot mai intrusivă și tot mai dăunătoare iar să ferești copiii de urmările interacțiunii sociale si mai ales de învățurile primite prin școală și propaganda atee este greu. Așa că înțelegând mersul lucrurilor bine ar fi să fim pregătiți din timp cu argumente solide, folositoare pentru noi și copiii noștri.

De vreo sută de ani tot mai multă lume și-a pierdut credința și mulți pretind că ei ,,știu'' că nu există Dumnezeu. Ceea ce este pe de-a-ntregul neadevărat - nimeni nu știe, ci doar crede ca știe. Totuși, de ce își pierd credința în Dumnezeu tot mai mulți dintre oameni? Există un șir de cauze care începe cu școala atee și mass media. Mai sunt și altele, ca de exemplu, elementul aviației, care anulează credința că Raiul s-ar afla deasupra norilor. E foarte greu să mai crezi ceea ce aflăm din Biblie, în această perioadă cu enorm de multa tehnologie. Iar cei care totuși mai au credință, desigur au și multe îndoieli. Este destul de anevoios să-ți păstrezi credința nealterată într-o asemenea epocă. În cazul acesta de ajutor este să ne ancorăm la câteva dovezi care să ne întărească credința.

1. Poate prima dovadă ar fi Lumina de la Ierusalim. Iar faptul că mass-media nu pomenește aproape nimic despre această minune, dovedește de asemenea că această mass medie este controlată de niște oameni care nu Îl îndrăgesc pe Iisus Hristos, ba chiar Îl urăsc.

2. O a doua dovadă ar fi faptul că toți apostolii și-au dat viața ca martiri in acțiunea lor de a vorbi mulțimilor despre Iisus. Ei și-au riscat și și-au dat viața propovăduind Adevărul. Ei erau singurii care ȘTIAU cu adevărat cine a fost Iisus și au murit pentru El. Dacă ar fi fost doar unul sau doi, s-ar fi putut considera că erau nebuni, dar au fost 12 - incluzând pe Pavel.

Pe vremea comunismului anumiți oameni susțineau că nici Iisus, nici apostolii nu ar fi existat in realitate. Dacă acei impostori atei ar fi făcut o mică cercetare, ar fi putut afla că undeva în inima Indiei există, de două mii de ani, o comunitate de creștini, convertiți de însuși apostolul Toma, zis 'Necredinciosul'. Care desigur a suferit și el moarte de martir.

3. În legătură cu Sfântul Pavel - a treia dovadă este că el ar fi putut evita să fie omorât. Și în mod sigur nu își dorea să moară, îi era frică de moarte. Deși știa că există Raiul și avea cunoștințele, avusese revelația, dar tot se temea de durerea pământească. Se plângea până și de faptul că avea o boală de ochi. Deci se temea de moarte și ar fi putut scăpa de decapitare - datorită faptului că din întâmplare avea și cetățenie romana. Ca simplu cetățean al Romei ar fi fost de ajuns să pretindă că a avut o perioada de rătăcire, dar acum și-ar fi revenit și ar aduce jertfe lui Jupiter. Asta l-ar fi salvat de la moarte. Dar el nu a ales această cale - căci ȘTIA Adevărul.

4. Tot Sf. Pavel este cel care a convertit pe cei mai sofisticați gânditori ai lumii vechi - sofiștii Eladei. Aceasta este o minune. Dacă nu ar fi avut pe Duhul Sfânt, un singur om nu ar fi putut să învingă în logică pe cei mai mari logicieni și filozofi din întreaga istorie. Ca urmare grecii au fost primul popor creștinat, și de aceea Sf. Constantin a construit in Grecia un nou oraș - Constantinopole - și a mutat capitala imperiului acolo.

5. Blaise Pascal - unul din cei mai inteligenți oameni din istorie - a încercat să dovedească logic că Dumnezeu există. Dar acest geniu - care la doar 16 ani construise primul calculator prin anii 1600 - a înțeles că Dumnezeu este deasupra raționamentului omenesc. Atunci Pascal a inventat calculul probabilităților. Iată vestitul pariu al lui Pascal: "un credincios nu are nimic de pierdut, ci numai de câștigat - iar un ateu nu are nimic de câștigat, ci numai de pierdut". Cu alte cuvinte daca nu exista Viata de Apoi - ateul nu câștigă nimic, iar credinciosul nu pierde nimic - amândoi dispar in neființă. Dar dacă există - ateul pierde totul, iar credinciosul câștigă eternitatea. Motivul pentru care Pascal făcea acest efort era ca el fusese de față la vindecarea miraculoasa a verișoarei lui. O boală care ținuse ani de zile, s-a vindecat în câteva ore (!), după atingerea cu unul din spinii coroanei ce-o purtase Mântuitorul. Ca urmare, Pascal devenise credincios și a încercat să convingă și pe alții, prin acest simplu exercițiu probabilistic. Dar astăzi mulți nu îl cunosc, ori nu îl înțeleg - deși calculul probabilităților, inventat de Pascal, e folosit enorm in tehnologia actuala.

6. Unde se află Raiul? Faptul că Raiul nu se află deasupra norilor îi confuzionează pe mulți, care ajung să nu mai creadă, deși nici nu prea își dau seama exact de ce. Nimeni nu poate răspunde cu certitudine, dar o teorie acceptabilă este că există spații cu mai mult de trei dimensiuni. În matematica superioară se studiază demult geometria multidimensională. Noi trăim într-o lume cu trei dimensiuni, și este acceptat de orice cercetător că intuiția omenească este blocată și că nimeni nu își poate imagina o lume in 4 (sau mai multe) dimensiuni. Doar în teorie. Prin analogie se poate constata că o lume în 4 dimensiuni ar exista chiar lângă noi, în jurul nostru. Exact cum ar fi o lume in 2 dimensiuni (un ecran) și ființele de pe ecran nu pot realiza că noi, cei din lumea cu 3 dimensiuni, ne aflăm chiar lângă acel ecran. De asemenea, această lume a noastră ar putea fi o intersecție între doua lumi cu 4 dimensiuni: Raiul, minunat și Iadul, oribil. Ca atare, în intersecția dintre aceste lumi - adică universul nostru - are loc o combinație de lucruri și situații minunate, întrețesute cu numeroase oribilități. E doar o teorie - dar e foarte plauzibilă.

7. Cartea "În șase zile" - există în engleză pe internet, dar prea puțini știu de ea. Conține cincizeci de articole, scrise de cincizeci de oameni de știință de prima mână, cu doctorate, experiență, etc - care susțin că lumea a fost creată de curând, de câteva mii de ani - aducând dovezi științifice că pământul este tânăr și nu de milioane de ani. De asemenea toți susțin că e probabil ca lumea să fi fost creată chiar în șase zile - ad litteram - așa cum e scris în Biblie. Iată un singur exemplu: prin anii 1970 fizicianul Robert Gentry a descoperit că moleculele de granit ale pământului conțin urme de Poloniu radioactiv, care se dezintegrează foarte rapid - în câteva minute - ceea ce dovedește că pământul nu s-a răcit în milioane de ani - ci s-a format în câteva minute, cel mult zile. Întrebarea e - de ce în școli nu se menționează această descoperire? Iar unii ar zice - acești cercetători sunt creaționiști, sectanți, deci nu îi putem lua în serios - ceea ce e o nerozie. Aceleași persoane iau în serios pe oamenii de știință atei, fără nici o reticență.

Ar mai fi și alte dovezi, de exemplu:

Misterele lumii la nivel sub-atomic. Fizicianul Heisenberg, unul din fondatorii cei mai importanți ai fizicii cuantice, a zis: "Prima înghițitură din paharul științelor naturii te va transforma într-un ateu, dar în partea de jos a paharului Te așteaptă Dumnezeu". Să nu uităm că Heisenberg știa mai multă știință decât majoritatea oamenilor de știință dintotdeauna.

Prima lege a termodinamicii - "nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transforma" combinată cu intuiția romanilor în legătură cu justiția universală, ne poate face să realizam că nu e posibil ca cineva care a făcut mult bine în viață și a fost nedreptățit, să nu fie recompensat în altă parte. Sau cineva care a făcut mult rău și a murit fără să plătească - în mod sigur va plăti în altă parte. Altminteri legea termodinamicii ar fi încălcată și tot acest univers s-ar dezintegra.

O dovadă "la mintea cocoșului" - dacă un geolog ar găsi în pădure un ceas, desigur nu ar zice: "iată cum milioane de ani de evoluție au dus la crearea acestei mașinării prin combinarea moleculelor pietrelor din jur, etc", ci ar știi precis că acel ceas a fost făcut de un om priceput. Tot astfel, universul, care funcționează mai precis decât un ceas, nu poate fi decât creația unei inteligente superioare.

Sperăm că aceste câteva argumente să întărească pe toți creștinii, supuși unui atac intens de către forțele diabolice, care țin să distrugă credința în învățăturile Bisericii lui Iisus Hristos.

Doamne Ajuta!