Ce inseamna a fi crestin practicant

Ce înseamnă a fi creștin practicant?

Site-ul și app-ul Cetatea Creștină încearcă să ajute creștinii ortodocși practicanți ca să își întemeieze o familie.

Ce înseamnă a fi creștin practicant?
1. Prezența la Sfânta Liturghie în fiecare duminică
2. Rugăciune zilnică - dimineața, seara, înainte și după mese.
3. Spovedanie, cel puțin de 4 ori pe an și eventual împărtășanie
4. Respectarea posturilor: Miercuri, Vineri plus cele 4 posturi anuale: Crăciun, Paște, Sf. Petru și Pavel și Adormirea Maicii Domnului.

Aceasta este activitatea minimă a unui creștin care speră să fie protejat de Dumnezeu și să fie primit în Rai.

Nu e un efort prea mare. Săptămânal sunt 2 ore duminica și câteva minute pe zi pentru rugăciuni. Multora li se pare prea mult. Dar acest minim sacrificiu al timpului personal e foarte posibil să fie recompensat cu eternitatea într-o lume minunată.

Domnul Iisus a spus "Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găși odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară." (Matei 11:29-30)

Cei care cred că e un efort prea mare, au o atitudine riscantă. Deoarece Iisus a mai zis că pe mulți îi va respinge cu "Nu vă cunosc!". Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze nițel. Și să ne facă a încerca mai mult. Ca să nu cădem în categoria celor "căldicei".

Familia ideală este compusă din soț și soție care respectă aceste reguli. Astăzi este tot mai greu a găsi un partener de viață pe aceste criterii. Folosiți Cetatea Creștină, căci este probabil singurul loc disponibil unde se poate căuta.