Atitudini bizare

Cetatea Creștină a fost concepută să vină în ajutorul ortodocșilor ce doresc să-și întemeieze o familie adevărată.

Nu există nici o altă inițiativă în acest sens. Site-ul a fost lansat acum 20 de ani și au existat cel puțin 20 de familii alcătuite prin intermediul acestei acțiuni.

Apoi, datorită a numeroase dificultăți, site-ul a fost închis pentru mai mulți ani. A fost reactivat recent, cu un an în urmă, ca un app pentru telefonia mobilă. Deja am primit mesaje de mulțumire din partea mai multor cupluri care s-au cunoscut prin folosirea app-ului, iar două din aceste cupluri s-au și căsătorit. Reiese că această inițiativă nu a fost proiectată și nici executată degeaba. E puțin, dar e mai bine decât nimic.

Încercăm să mărim efectul acestei acțiuni și să ajutăm cât mai mulți din oamenii interesați. Dar până una alta ne confruntăm cu câteva atitudini pe care le considerăm bizare.

Prima este atitudinea a numeroși indivizi care încearcă să distrugă acest site, să facă rău. Sunt cumva deranjați de existența acestui site și încearcă pe diverse căi să submineze. Ori ca hackeri, ori că intră cu diverse măști și apoi își dau arama pe față blasfemiind, înjurând ori încărcând poze porno.

Este o atitudine bizară pentru că se pune întrebarea: cine are atâta timp ca să încerce distrugerea unui acțiuni, care practic vine în ajutorul unei minorități de creștini practicanți? Căci acesta e adevărul - creștinii practicanți sunt doar o minoritate. Pe cine deranjează atât de tare o astfel de acțiune? e desigur bizar...

O a doua atitudine este din partea unor duhovnici și preoți la care noi ne-am fi așteptat la mai multe înțelegere. Dânșii consideră că nu este o acțiune bună în principiu. Acești slujitori ai bisericii cred sau consideră că internetul este malefic, dăunător, o invenție a celui rău. Într-un fel au dreptate. Dar în cazul acesta, ce să zicem de mass media? Aceea chiar este complet sub controlul celui rău.

Măcar pe internet mai poți găsi ici-colo niște oaze. Una din aceste oaze ar fi Cetatea Creștină.

Dar unii preoți nu înțeleg și nu recomandă credincioșilor să folosească această metodă de a cunoaște partenerul de viață. E uimitor că oameni inteligenți și cu Duh Sfânt, totuși se blochează și nu au înțelegere pentru această situație. Mai ales că nu există nici o alternativă.

O a treia atitudine stranie este din partea multor membri, ai celor înscriși care la prima sau după câteva încercări de a cunoaște pe cineva, se descurajează că nu au reușit să întâlnească persoana dorită și se grăbesc să-și închidă contul.

E de neînțeles de ce fac asta! Ce obțin prin închiderea contului? E de așteptat că poate să dureze ani de zile ca să cunoști pe cineva cu calități, dar este totuși cel mai bun loc unde poți întâlni partenerul de viață pentru a întemeia o familie creștină.

De ce să-l închizi după câteva luni de folosire? Mai ales că nu costă nimic. Ce ai de pierdut? Poți lăsa contul deschis, cu poze și descriere de profil și poate într-o bună zi te va contacta o persoană așa cum ți-ai dori. E simplu.

Și totuși sunt mulți care se grăbesc să-și închidă profilul, ca și cum ar obține ceva prin asta. E straniu și de neînțeles...