Aspecte importante in alegerea sotului

În afară de atracția fizică - care este primordiala in consacrarea căsătoriei - mai sunt câteva aspecte foarte importante, dar neglijate de cei mai mulți.

Acestea sunt: fumatul, educația, stilul îmbrăcării, gusturi culinare, sunetul vocii (uneori neplăcut si enervant) și multe altele...

Dar cele mai importante sunt două: religia si politica. Căci definesc o persoană cel mai bine. Aspectul fizic și nuanțele de caracter sunt trecătoare și schimbătoare. Multe căsnicii rezista cumva pentru că ambii soți sunt atei (mai mult sau mai puțin). Majoritatea românilor sunt botezați la naștere, dar "merg la biserică din an in Paște". Astfel de familii sunt lipsite de armonie și multe sfârșesc in divorț. Iar suferința cade pe copii.

S-a constatat statistic ca cele mai stabile familii sunt cele in care ambii soți au aceeași credința.

Pentru creștini ortodocși e o greșeala să se combine cu cineva care este ateu ori alta confesiune. Nu se vor înțelege. La fel e cu părerile politice. Soții trebuie sa aibă aceleași concepții de viata si simpatii politice.

Si totuși mai e ceva. Multi nu prea înțeleg ce rost are să evaluezi gusturile muzicale.

Iată motivul. Soția îndrăgește un anumit tip de muzica, fredonează toată ziua si ascultă in mașină sau acasă acest stil:

https://www.youtube.com/watch?v=mNvjLlVqMMw

Ceea ce pe soț îl deranjează cumplit, câci îl enervează ritmul, sunetul si mai ales vocile. Pentru ca el prefera opere de Wagner sau poate heavy rock de genul Stranglers:

https://www.youtube.com/watch?v=rUzTeBNP4xY

ori si mai si - Impending Doom:

https://www.youtube.com/watch?v=aYYXxhnz1AQ

Așa ca sa fim atenți si la acest aspect in alegerea partenerului de viata...